Bike park

Oefenbaan mtb club epe

MTB CLUB EPE

do you want new challenges in exciting new places?

Binnenkort gaan we beginnen met de aanleg van ons bikepark. houd de site in de gaten voor alle nieuwtjes omtrent deze geweldige oefenbaan.

Het doel van een bikepark is dat de club iedereen iets te bieden heeft en waar iedereen welkom is, jong en oud, mannen en vrouwen, jongens en meisjes, beginners en gevorderden waar de vaardigheden en het zelfvertrouwen van mountainbikers vergroot kan worden. Om dit zo goed mogelijk te kunnen, worden er in een bikepark door middel van hindernissen verschillende situaties nagebouwd die een mountainbiker ‘in het wild’ zou kunnen tegenkomen (zowel in Nederland als in het buitenland).

De inrichting is zoveel mogelijk afgestemd op een zo breed mogelijk spectrum aan bezoekers. Van jong tot oud, van beginner tot zeer ervaren. Ouwe rotten die al 40 jaar mountainbiken moeten net zoveel lol kunnen hebben als kinderen die net beginnen te fietsen. Alle mountainbike disciplines moeten hun vaardigheden kunnen trainen in Bikepark Epe.

Bij de jeugdtrainingen is gebleken dat mountainbikers uit de Enduro categorie net zoveel uitdaging kunnen vinden als XC (Cross Country) rijders. Een bezoek aan Bikepark Epe moet dus voor zoveel mogelijk mountainbikers interessant zijn – en blijven. Bij de jeugdtrainingen hebben we gemerkt dat zij liever op een spelende manier het mountainbiken beleven i.p.v. lange afstanden rijden in het bos.

Dit betekent dat we streven naar een zo groot mogelijke verscheidenheid aan TTF’s. Die kunnen bijvoorbeeld bestaan uit zeer smalle elementen waar overheen dient te worden gereden (zgn. Skinny’s), te beklimmen of af te dalen hellingen met technische uitdagingen zoals boomstronken, wortels of keien (zgn. Rock Gardens’), golvende bulten waar overheen dient te worden ‘gepumpt’ (Pump track), schansen of bulten waar overheen kan worden gesprongen, abrupte hoogteverschillen waar vanaf moet worden gereden (Drop-offs) of kom- en vlakke bochten waar bochtentechniek kan worden verbeterd.

Veel hindernissen worden aangeboden in meerdere niveaus. En bij menig hindernissen wordt de mogelijkheid geboden deze te omzeilen, de zgn. ‘Chicken Run’.

 

 

MTB Club Epe
mtbclubepe002

Clinics

In samenwerking met de NTFU gaan wij 2x per jaar clinics organiseren. Kijk op de website van de NTFU wanneer de eerstkomende clinics zijn en geef je op via de site van de NTFU.

challenge yourself

Mountainbiken is meer dan alleen rijden door de smalle bospaadjes, fietsbeheersing zorgt ervoor dat juist deze paadjes op een veilige manier worden bereden en vermindert het risico op ongevallen. Maar ook techniek en onderhoud komen aan bod.

WhatsApp Image 2023-04-29 at 19.02.50

what we do

WhatsApp Image 2023-05-24 at 21.42.41


MTB

Mountainbiken is een geweldige activiteit voor avontuurlijke fietsliefhebbers. Nederland biedt diverse mogelijkheden voor mountainbiken, vooral in gebieden met heuvels en bossen. Het uitgestrekte natuurgebied van de Veluwe in Gelderland biedt diverse GPX mountainbikeroutes door bossen, over heuvels en langs mooie landschappen. Zorg ervoor dat je de regels en aanwijzingen van de specifieke mountainbikeroutes volgt en rekening houdt met andere natuurliefhebbers. Veel plezier met mountainbiken in Nederland!

DCIM/100MEDIA/DJI_0374.JPG

Gravel

Gravelrijden, ook wel bekend als gravelbiken of gravelen, wint steeds meer aan populariteit. Het is een mix tussen wielrennen en mountainbiken, waarbij je op onverharde wegen, grindpaden en andere ruwe ondergronden fietst. Nederland biedt diverse mogelijkheden voor gravelrijden. Hier zijn enkele tips en plekken om te verkennen: Bij het gravelrijden is het belangrijk om een geschikte fiets te hebben, bij voorkeur een gravelbike of een mountainbike met geschikte banden. Vergeet ook niet om gepaste veiligheidsmaatregelen te nemen, zoals het dragen van een helm en het volgen van de verkeersregels. Veel plezier met gravelrijden in Nederland!

soeprit202211

off road

Wij streven ernaar om iedere mountainbiker een unieke dag te bezorgen. Dit door gebruik te maken van verschillende tochten waar iedere biker zich in kan vinden. Samen gaan wij op zoek naar de mooiste routes. Van jong tot oud en van laagdrempelig tot uitdagend. Halverwege iedere tocht stoppen wij op een mooie pauzeplek in het bos om het eerste deel van de tocht te evalueren waarna wij samen bekijken hoe wij het tweede deel van de tocht vervolgen. Op basis van maatwerk kunnen de tochten altijd aangepast worden. Denk hierbij aan tijdsduur of andere behoeften. Neem bij vragen contact met ons op! *Ook is het mogelijk om fietsen en materialen te huren.

Aanleg Bikepark 11-09 2023

Nadat alle grenzen van het terrein waren bepaald  konden we aan de slag en zijn er op verschillende plekken “wallen ” opgeworpen.  

Aanleg Bikepark 13-09-203

De lijnen en afzettingen bepaald en was het tijd om met een grote Shovel van onze sponsor Herms het terrein af te vlakken. Alle wild groei werd op een hoop gegooid en afgedekt met zand.

Aanleg Bikepark 14-09-203

Vandaag verder gegaan waar we de vorige dag waren gebleven.

Aanleg Bikepark 19 en 20 09 2023

Het uitvlakken zat er op en nu tijd om het gehele parcours uiteen te zetten . Dmv gekleurde piketten wordt het gehele parcours in kaart gebracht. Tevens werden er 140 laurier struiken ( met dank aan “de Buurt Kwekerijen”) geplant om het geheel een nog meer natuurlijke aanblik te geven.  Waarna er door Firma den Boer de nodige bodem verzorging werd toegevoegd.

Aanleg Bikepark 22-09-2023

Het aanleggen van het park begint nu echt vorm te krijgen, wederom was het de beurt aan de firma Herms om de de uitgezette paden vorm te geven. 

Aanleg Bikepark 25-09-2023

De laatste dag voor de werkzaamheden van de Shovel. De rest van de vrijwilligers met hark en schop  de puntjes op de i. 

Aanleg Bikepark 28-09-2023

De laatste puntjes op de i en het gras ingezaaid.

Aanleg Bikepark 10-10-2023

De plantjes hebben ook weer water nodig.

Aanleg Bikepark 21-10-2023

Het gras moet eerst groeien maar intussen tijd een begin van de aanleg hindernissen.

Aanleg Bikepark 02-02-2024

De container was bezorgd maar moest nog op de plek worden gezet.