GPX Download pagina

Hier vind je de GPX files bestemd voor je fietsnavigatie.

Make The Difference

Het bos is een plek waar vele soorten recreanten bij elkaar komen. De een gaat wandelen met de hond, terwijl de ander gaat hardlopen en wij gaan mountainbiken. Eenieder dient rekening met elkaar te houden en de schade aan de natuur te beperken.

Toegang tot bos- en natuurterreinen met een mountainbike is geen recht, maar een privilege van de eigenaar/beheerder, ook al zijn deze zwaar gesubsidieerd. Het is voor mountainbikers verstandig om zich dit goed te realiseren.

MTB Club Epe is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor het gebruik van deze routes. Mochten er fouten in de routes staan wilt u deze dan aan ons doorgeven zodat wij de route aan kunnen passen. 

Houd je aan de gedragscode voor het mountainbiken. Deze zien er als volgt uit:

!! Let op !! : De kroondomeinen zijn van 15 sept t/m 25 dec gesloten

MTB en GRAVEL routes

Routes voor de Gravelrijders

De natuur staat onder druk en Landgoed Tongeren wil in deze ook haar eigen verantwoordelijkheid nemen. Het heidegebied op Tongeren, Smidsveen, is een open heideterrein met venen en vennen en het leefgebied van vele insecten en reptielen.

Door het Smidsveen lopen enkele smalle wandelpaden die ook veelvuldig door fietsers en mountainbikers worden gebruikt. Dit gaat helaas ten koste van het grondleven dat we willen beschermen.  Deze paden worden daarom per heden afgesloten voor alle fietsers. Wandelaars blijven toegang houden tot dit prachtige gebied.

Maar ook aan wandelaars vragen wij met klem om op de paden te blijven en als zij het geluk hebben om een hazelworm of adder op het pad te zien zonnen, deze dan de gelegenheid te geven om te schuilen in de heide.